< Tillbaka

Kindercookies

Du behöver

Kindercookie
150 g Smör
2 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 st Ägg
5 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
20 st Kinder Mini

Gör så här!

Kindercookies
  1. Ta fram smör så att det blir tillräckligt mjukt för att vispa, alternativt kör smöret i mikro i max 10 sekunder.
  2. Ta fram en bricka eller tallrik som får plats i frysen, lägg på ett halvt bakplåtspapper.
  3. Vispa samman smör och socker tills det är krämigt.
  4. Tillsätt äggen och vispa samman.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt och vispa samman till en deg.
  6. Grovhacka och vänd ner chokladen, blanda ihop för hand.
  7. Dela degen i tio lika stora delar och forma till bollar utan att knåda för mycket.
  8. Lägg bollarna på brickan och ställ in i frysen, minst 30 minuter men gärna längre.
  9. Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg kakorna glest på plåtarna, fem kakor på varje plåt.
  11. Grädda kakorna i ugnen ett steg ned från mitten i 15 minuter.
  12. Flytta upp plåten till mitten och grädda i ytterligare 5 minuter.
  13. Dra av kakorna från plåten med hjälp av bakplåtspappret och lägg på grovhackade Kinder Mini som får smälta.
  14. Lyft över kakorna till ett galler när de är ljumma nog för att lyftas upp och låt svalna helt.