< Tillbaka

Geishabrownies med körsbärsgrädde

Här är en lättbakad mjukseg brownie med rejäl smak av Geisha. Toppa den med körsbärsgrädde och du har en söt bakelse att bjuda på! Geishabrownien är supergod som den är eller kan toppas med grädde om du inte vill behöva vänta på körsbärsgrädden att stelna.

Du behöver

Godisgrädde
100 g ca 17st Körsbärsgodis
2 1/2 dl Grädde
Brownie
150g Smör
200 g ca 27st Geisha
2 st Ägg
2 dl Socker
2 1/2 dl Mjölk

Gör så här!

Godisgrädde
  1. Klipp bort det gröna på körsbärsgodisarna.
  2. Blanda grädde och de röda delarna i en kastrull.
  3. Sätt på medelvärme och rör om hela tiden tills godiset smält helt. Tillsätt eventuellt röd eller rosa hushållsfärg om du vill förstärka den rosa färgen.
  4. Häll smeten i en skål, plasta in och ställ i kylen över natten.
Brownie
  1. Grovhacka Geishan och lägg i en bunke.
  2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
  3. Sätt ugnen på 170 grader och klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt.
  5. Tillsätt mjölet och vispa slätt.
  6. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
  7. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kakan ska vara helt stilla om du skakar på formen.
  9. Använd baksidan av en sked och tryck ner kanterna försiktigt så att kakan blir jämn. Låt svalna i formen.
Montering
  1. Vispa godisgrädden med elvisp tills du har en krämig och spritsbar smet. För över i en spritspåse.
  2. Ta loss kakan från pappret och stansa ut rundlar, ca 4 cm, eller skär i kvadrater.
  3. Spritsa eller bred på lite godisgrädde på den ena kakbiten och lägg en till som lock. Spritsa eller bred på mer körsbärsgrädde. Toppa med ett körsbär och eventuellt grovhackad Geisha.