Gröna kulor tårta
+1h
12 st
Medel
Älskar du också Gröna kulor? Baka då denna söta päronsmakande tårta med massor av Gröna Kulor! Tårtan gör sig bäst i tunna bitar och räcker till många.
Du behöver
Chokladbotten
3 st Ägg
3 dl Socker
1 dl Vatten, kokhett
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning
210 g (10st) Gröna kulor
300 g Färskost
Valfri mängd Grön gelfärg
Dekoration
Valfri mängd Gröna kulor
Gör så här!
Fyllning
- Grovhacka eller klipp kulorna till små bitar och smält tillsammans färskost i en kastrull på låg temperatur. Rör om tills allt smält samman. Tillsätt eventuellt grön färg.
- Häll över krämen i en bunke och låt svalna helt. Plasta in och ställ i kylen för att stelna, minst 2 timmar.
Botten
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.
- Vispa ägg och socker fluffigt, ca 5 minuter med elvisp.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt smeten.
- Koka upp vatten och vänd ner tills smeten är helt slät.
- Grädda botten längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills den stannat och en provsticka kommer ut torr.
- Låt svalna helt i formen.
Montering
- Vispa fyllningen till en bredbar kräm.
- Dela kakan horisontellt i tre lika stora bottnar.
- Lägg den första botten på ett fat och bred ut ca 2/5 kräm ovanpå.
- Upprepa med nästa botten, lägg på den sista botten och använd resten av krämen för att jämna till och täcka hela tårtan.
Dekoration
- Halvera kulorna och tryck försiktigt fast dem i önskat mönster runt tårtan och toppa med fler Gröna Kulor