< Tillbaka

Gröna kulor tårta

Älskar du också Gröna kulor? Baka då denna söta päronsmakande tårta med massor av Gröna Kulor! Tårtan gör sig bäst i tunna bitar och räcker till många.

Du behöver

Chokladbotten
3 st Ägg
3 dl Socker
1 dl Vatten, kokhett
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning
210 g (10st) Gröna kulor
300 g Färskost
Valfri mängd Grön gelfärg
Dekoration
Valfri mängd Gröna kulor

Gör så här!

Fyllning
  1. Grovhacka eller klipp kulorna till små bitar och smält tillsammans färskost i en kastrull på låg temperatur. Rör om tills allt smält samman. Tillsätt eventuellt grön färg.
  2. Häll över krämen i en bunke och låt svalna helt. Plasta in och ställ i kylen för att stelna, minst 2 timmar.
Botten
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt, ca 5 minuter med elvisp.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt smeten.
  5. Koka upp vatten och vänd ner tills smeten är helt slät.
  6. Grädda botten längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills den stannat och en provsticka kommer ut torr.
  7. Låt svalna helt i formen.
Montering
  1. Vispa fyllningen till en bredbar kräm.
  2. Dela kakan horisontellt i tre lika stora bottnar.
  3. Lägg den första botten på ett fat och bred ut ca 2/5 kräm ovanpå.
  4. Upprepa med nästa botten, lägg på den sista botten och använd resten av krämen för att jämna till och täcka hela tårtan.
Dekoration
  1. Halvera kulorna och tryck försiktigt fast dem i önskat mönster runt tårtan och toppa med fler Gröna Kulor