< Tillbaka

Sockerbitsglass

Gör din egen godisglass på bara tre ingredienser, enkelt och oslagbart gott! Här har vi smaksatt med klassiska Sockerbitar som gav en söt glass med härligt len konsistens som passar perfekt med kryddiga snacks. Om du fryser in glassen i små burkar så är de redan portionerade till nästa hemmakväll.

Du behöver

Sockerbitsglass
100 g ca 25 st Sockerbitar
5 dl Grädde
1 burk (397g) Sötad kondenserad mjölk

Gör så här!

Sockerbitsglass
  1. Klipp Sockerbitarna i mindre bitar sax och lägg i en kastrull tillsammans med den kondenserade mjölken.
  2. Sätt på låg- till medelvärme och rör om tills det mesta av godiset smält. Det kan vara lite små bitar kvar.
  3. Häll glassmeten i en bunke och rör om tills allt smält. Låt svalna helt, det tar ca 1 timme.
  4. Vispa grädden fast.
  5. Tillsätt Sockerbitssmeten till grädden och vispa samman på låg hastighet till en fluffig smet.
  6. Häll smeten i små burkar med lock eller i en form som rymmer ca 1½ liter. Ställ i frysen.I en stor form tar det minst fyra timmar för glassen att frysa, i små burkar går det snabbare. Låt stå framme i fem minuter innan och servera gärna tillsammans med kryddiga snacks.