< Tillbaka

Knäckklubbor

Vad sägs om knäck fast en hårdare variant som du kan mumsa på lite längre? Med supergoda bitar av lakritsnappar i för att förhöja smaken? Här är de: Knäckklubbor med lakritsnappar!

Du behöver

Knäckklubbor
2 dl Grädde
2 dl Sirap
2 dl Socker
10-20 st Lakritsnappar
Till klubborna
Bakplåtspapper
Tejp
Pinnar

Gör så här!

Knäckklubbor
  1. Förbered strutar genom att klippa kvadrater av bakplåtspapper, ca 12 x 12 cm. Gör ett diagonalt snitt till mitten av kvadraten och forma pappret till en strut. Fäst med en tejpbit.
  2. Häll socker, mjöl eller riskorn i en form och placera ut strutarna med spetsen ner så att de håller sig stående.
  3. Klipp napparna i mindre bitar.
  4. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
  5. Låt koka tills smeten är 127 grader, det tar ca 15 minuter. Rör om ibland.
  6. Ta kastrullen från värmen och rör ner napparna.
  7. Häll upp smeten i en värmetålig kanna och fördela den försiktigt i strutarna och sätt en pinne i mitten av varje strut.
  8. Låt svalna något och ställ sedan klubborna i kylen för att stelna helt.