Knäckklubbor
45 min
12 st
Enkel
Vad sägs om knäck fast en hårdare variant som du kan mumsa på lite längre? Med supergoda bitar av lakritsnappar i för att förhöja smaken? Här är de: Knäckklubbor med lakritsnappar!
Du behöver
Knäckklubbor
2 dl Grädde
2 dl Sirap
2 dl Socker
10-20 st Lakritsnappar
Till klubborna
Bakplåtspapper
Tejp
Pinnar
Gör så här!
Knäckklubbor
- Förbered strutar genom att klippa kvadrater av bakplåtspapper, ca 12 x 12 cm. Gör ett diagonalt snitt till mitten av kvadraten och forma pappret till en strut. Fäst med en tejpbit.
- Häll socker, mjöl eller riskorn i en form och placera ut strutarna med spetsen ner så att de håller sig stående.
- Klipp napparna i mindre bitar.
- Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
- Låt koka tills smeten är 127 grader, det tar ca 15 minuter. Rör om ibland.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner napparna.
- Häll upp smeten i en värmetålig kanna och fördela den försiktigt i strutarna och sätt en pinne i mitten av varje strut.
- Låt svalna något och ställ sedan klubborna i kylen för att stelna helt.