< Tillbaka

Cookie Dough hjärtan

Lättbakade, söta och goda kakdegshjärtan som bara behöver blandas ihop och inte gräddas i ugnen. Ett barnvänligt recept!

Du behöver

Kakdeg
150 g Smör
1 1/2 dl Farinsocker
1 burk (397 g) Sötad kondenserad mjölk
6 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Salt
200 g Valfritt godis eller choklad

Gör så här!

Kakdeg
  1. Ta fram smör, skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Låt det stå framme tills smöret är mjukt.
  2. Ta fram en form med kanter som mäter ungefär 20 x 30 cm. Lägg i ett bakplåtspapper.
  3. Hacka eller klipp godiset i små bitar och lägg åt sidan.
  4. Häll farinsocker i bunken med smör. Vispa med en elvisp tills det blivit krämigt.
  5. Häll den kondenserade mjölken i bunken och vispa ihop.
  6. Häll sist i mjöl, vaniljsocker och salt. Vispa till en deg.
  7. Häll ner det hackade godiset och krama ihop med händerna så att det blir en väl blandad kakdeg.
  8. Lägg degen i formen och platta ut med baksidan av en sked eller en kavel. Om du vill kan du trycka ner hela godisbitar ex. hjärtan som på bilden i degen.
  9. Ställ in formen i kylen i minste en timme så att det stelnar.
  10. Ta formen ur kylen och använd pepparkaksformar eller en kniv för att trycka ut eller skära kakor i önskad storlek.