Kindercookies
Under 45min
10st
Lätt
Du behöver
Kindercookie
150 g Smör
2 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 st Ägg
5 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
20 st Kinder Mini
Gör så här!
Kindercookies
- Ta fram smör så att det blir tillräckligt mjukt för att vispa, alternativt kör smöret i mikro i max 10 sekunder.
- Ta fram en bricka eller tallrik som får plats i frysen, lägg på ett halvt bakplåtspapper.
- Vispa samman smör och socker tills det är krämigt.
- Tillsätt äggen och vispa samman.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt och vispa samman till en deg.
- Grovhacka och vänd ner chokladen, blanda ihop för hand.
- Dela degen i tio lika stora delar och forma till bollar utan att knåda för mycket.
- Lägg bollarna på brickan och ställ in i frysen, minst 30 minuter men gärna längre.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg kakorna glest på plåtarna, fem kakor på varje plåt.
- Grädda kakorna i ugnen ett steg ned från mitten i 15 minuter.
- Flytta upp plåten till mitten och grädda i ytterligare 5 minuter.
- Dra av kakorna från plåten med hjälp av bakplåtspappret och lägg på grovhackade Kinder Mini som får smälta.
- Lyft över kakorna till ett galler när de är ljumma nog för att lyftas upp och låt svalna helt.