< Tillbaka

Kladdkaka med chokladgrädde

Ett underbart recept på kladdkaka som passar alldeles utmärkt att överraska far med på fars dag, till kladdkakans dag eller kanske till glöggminglet, julmyset eller adventsfikan. Helt enkelt när som helst!

Du behöver

Kladdkaka
150 g Smör
2 1/2 dl Socker
2 dl Mjöl
1 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
2 st Ägg
Topping
2 dl Grädde
2 msk Socker
2 msk Kakao
Valfri mängd Godis

Gör så här!

Kladdkaka
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.
  3. Smält smöret och rör ner sockret, låt svalna något.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, tillsätt och vispa samman.
  5. Tillsätt ägg och vispa slätt.
  6. Häll upp smeten i formen och jämna till.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, kanterna ska ha rest sig något och fått färg. Mitten ska vara något rörlig.
  8. Ta ut och tryck direkt ner kanterna försiktigt med en baksidan av en sked så att kakan blir jämn.
Topping
  1. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke.
  2. Vispa med elvisp på låg hastighet tills du har ett fint fluff. Det tar några minuter.
  3. Bred på toppingen ovanpå den svalnade kladdkakan, toppa med en massor av godis.