Minipavlova med hallongrädde
+ 60 min
8 st
Medel
Maränger som kan göras i valfri storlek och fyllas med det du gillar bäst. Toppa med geléhjärtan och bjud på till Alla hjärtans dag!
Du behöver
Maränbotten
4 st Äggvitor
2 tsk Majsstärkelse
1 tsk Citronsaft
2 1/2 dl Socker
Fyllning
200g Frysta hallon
2 msk Florsocker
3 dl Grädde
1/2 dl Florsocker
Topping
Valfri mängd Geléhjärtan
Gör så här!
Maräng
- Sätt ugnen på 95 grader varmluft.
- Separera äggen och vispa vitorna till ett skum.
- Tillsätt citronsaft och majsstärkelse.
- Tillsätt ett par matskedar socker i taget under vispning i ca 8 minuter.
- Marängen är klar när den är vit, glansig och det går att göra toppar.
- Rita 6-8 st cirklar på ett bakplåtspapper, ca 8 cm i diameter, och lägg på en plåt.
- Klicka eller spritsa marängen jämnt inom cirklarna, bygg på höjden med en grop i mitten eller gör stora fyllda maränger.
- Grädda marängen i minst 1½ timme utan att öppna ugnsluckan. Testa att försiktigt lossa en maräng, om den fortfarande är kladdig låter du värmen vara på i ytterligare 30 minuter.
- Om marängen lossnar lätt ska du stänga av värmen. Stäng ugnen nästan hela vägen, spara en glipa, och låt plåten stå kvar i eftervärme i några timmar.
Fyllning
- Tina hallonen och mosa dem tillsammans florsocker i en skål. Om du vill ha en slät kräm kan du pressa hallonen genom en sil.
- Vispa grädde och florsocker fluffigt.
- Vänd ner hallonmoset i grädden.
- Ställ pavlovorna på assietter, fördela fyllningen i eller på marängen och toppa med geléhjärtan. Servera direkt.