< Tillbaka

Minipavlova med hallongrädde

Maränger som kan göras i valfri storlek och fyllas med det du gillar bäst. Toppa med geléhjärtan och bjud på till Alla hjärtans dag!

Du behöver

Maränbotten
4 st Äggvitor
2 tsk Majsstärkelse
1 tsk Citronsaft
2 1/2 dl Socker
Fyllning
200g Frysta hallon
2 msk Florsocker
3 dl Grädde
1/2 dl Florsocker
Topping
Valfri mängd Geléhjärtan

Gör så här!

Maräng
  1. Sätt ugnen på 95 grader varmluft.
  2. Separera äggen och vispa vitorna till ett skum.
  3. Tillsätt citronsaft och majsstärkelse.
  4. Tillsätt ett par matskedar socker i taget under vispning i ca 8 minuter.
  5. Marängen är klar när den är vit, glansig och det går att göra toppar.
  6. Rita 6-8 st cirklar på ett bakplåtspapper, ca 8 cm i diameter, och lägg på en plåt.
  7. Klicka eller spritsa marängen jämnt inom cirklarna, bygg på höjden med en grop i mitten eller gör stora fyllda maränger.
  8. Grädda marängen i minst 1½ timme utan att öppna ugnsluckan. Testa att försiktigt lossa en maräng, om den fortfarande är kladdig låter du värmen vara på i ytterligare 30 minuter.
  9. Om marängen lossnar lätt ska du stänga av värmen. Stäng ugnen nästan hela vägen, spara en glipa, och låt plåten stå kvar i eftervärme i några timmar.
Fyllning
  1. Tina hallonen och mosa dem tillsammans florsocker i en skål. Om du vill ha en slät kräm kan du pressa hallonen genom en sil.
  2. Vispa grädde och florsocker fluffigt.
  3. Vänd ner hallonmoset i grädden.
  4. Ställ pavlovorna på assietter, fördela fyllningen i eller på marängen och toppa med geléhjärtan. Servera direkt.