
Morotskakor
45 min
ca 20 st
Enkel
Morotskakor är ett enkelt påskrecept och kan dekoreras med dina favoritgodisar. Såklart kan du baka dessa spröda kakor med glasyr året runt!
Du behöver
Kakor
100 g Morot
225 g Smör
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
Glasyr
2 dl Florsocker
1-2 msk Grädde eller vatten
Påskgodis Ägg, morötter eller dina favoriter!
Gör så här!
Kakor
- Riv morötter fint, krama ur vätskan och strö ut på hushållspapper och låt det torka någon timme.
- Ta fram smöret så att det blir mjukt.
- Sätt ugnen på 175 grader och ta fram två ugnsplåtar, lägg på bakplåtspapper.
- Vispa det mjuka smöret så att det blir krämigt.
- Häll i florsocker och vaniljsocker och vispa med elvisp tills det blandats.
- Häll i mjöl och morotsrivet och vispa tills det blir en deg. Först blir det ett smul och sen degklumpar som du kan krama ihop med händerna.
- Forma degen till en rulle och skär av bitar som är ungefär en cm breda. Forma till kakor i valfri form, vi har gjorde dem som morötter och ägg. Se till att kakorna på varje plåt har ungefär samma storlek och tjocklek så att de gräddas jämnt.
- Ät några godisbitar!
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills kanterna börjar få färg.
- Använd bakplåtspappret och dra av kakorna från plåten till bänken. Låt kakorna svalna helt.
Glasyr
- Häll florsocker och 1 msk vatten i en bunke Vispa med elvisp på låg hastighet tills du har en slät kräm. Häll i lite mer vatten eller florsocker om det behövs.
- Skeda upp glasyr på varje kaka och lägg direkt på påskgodis. Låt glasyren stelna.