< Tillbaka

Popcornbars

Mjuksega popcornbarer på tre ingredienser, sött och salt i en grym kombination. Fyll på med ditt favoritgodis för en ännu godare bar, vi valde gelehallon.

Du behöver

Popcornbars
65-70g (ca 1 påse) Poppade popcorn
150 g Marshmallows
100 g Geléhallon eller annan godis

Gör så här!

Popcornbars
  1. Smörj en form, ca 1 x 25 cm, med smör.
  2. Klipp stora marshmallows i små bitar eller använd minimarshmallows.
  3. Lägg popcorn och godis i en stor bunke.
  4. Blanda smör och marshmallows i en bunke och mikra tills det smält helt, 1-2 minuter. Rör om till en jämn smet
  5. Häll smeten på popcornen och blanda snabbt ihop tills alla popcorn är täckta. Använd gärna handskar och krama ihop smeten med händerna. Om du använder en slickepott eller liknande bör du först pressa samman popcornen något så att de blir mindre.
  6. Häll popcornmassan i formen, jämna till och pressa ner ordentligt.
  7. Ställ in i kylen för att stelna.
  8. Lossa kanterna försiktigt och vänd upp massan på en skärbräda. Skär i bitar.