< Tillbaka

Saffranssnittar

Vad sägs om mjuksega snittar med bitar av Werther's Toffe, saffran och lite salt på toppen? Perfekt tycker vi, lättbakade, supergoda och ett säkert kort till julfikat!

Du behöver

Saffranssnittar
1/2 g Saffran
100 g Smör
3/4 dl Socker
2 msk Ljus sirap
2 1/2 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
10-12 st Werther's Toffee
Topping
1 msk Flingsalt (kan uteslutas)

Gör så här!

Saffranssnittar
  1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Mortla saffran med lite socker.
  3. Vispa mjukt smör, socker, saffran och sirap med en elvisp.
  4. Tillsätt mjöl och bakpulver och vispa tills du har en stora smulor, krama ihop till en fast deg.
  5. Klipp eller skär kolorna i småbitar och blanda i degen. Spara några bitar.
  6. Forma degen till två längder, ca 3 cm bred och 20 cm lång. Platta till något, tryck dit de sparade kolabitarna och strö över flingsalt.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills längderna fått färg.
  8. Låt svalna på plåt i några minuter och skär sedan sneda snittar. Det blir 12-24 snittar beroende på hur breda du skär dem.