< Tillbaka

Choklad och nougattårta

Det här är en saftig chokladkaka med len nougatfyllning och wienernougattopping. Den här tårtan bakas med fördel dagen före och botten kan stå i rumstemperatur över natten medan fyllning och topping får kallna ordentligt i kylen. Vi lovar att kalaset blir magiskt med denna!

Du behöver

Chokladkaka
2 dl Rapsolja
3 dl Youghurt 10% fetthalt
3 st Ägg
5 dl Mjöl
2 1/2 dl Socker
1 1/2 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1/2 tsk Salt
Nougatfyllning
20 st (200g) Gianduiotto godis
3 dl Grädde
Wienernougattopping
10 st (100g) Gianduiotto godis
100 g Choklad 55%
3 dl Grädde

Gör så här!

Fyllning
  1. Grovhacka nougaten och lägg i en bunke.
  2. Värm grädden i en kastrull tills det börjar ryka, ta från värmen.
  3. Häll den heta grädden på nougaten och rör om tills du har en slät kräm.
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna, minst 5 timmar.
Topping
  1. Grovhacka nougaten och chokladen, lägg i en bunke.
  2. Värm grädden i en kastrull tills det börjar ryka, ta från värmen.
  3. Häll den heta grädden i bunken och rör om tills du har en slät kräm.
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna, minst 5 timmar.
Chokladkaka
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm, och smörj kanterna med smör
  2. Vispa samman yoghurt, olja och ägg.
  3. Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, salt, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt och rör slätt.
  4. Häll smeten i formen och knacka formen mot bordet så att smeten kommer ner ordentligt.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60-70 minuter eller tills kakan stannat och en provsticka kommer ut torr.
  6. Lossa försiktigt kanterna, använd en kniv om det behövs, och vänd upp kakan direkt på ett galler. Låt svalna helt under formen.
Montering
  1. Vispa nougatkrämen till en bredbar ganska fast konsistens.
  2. Jämna till toppen och dela chokladkakan horisontellt i tre lika stora bottnar.
  3. Lägg den första botten på ett fat och bred ut ca 2/5 nougatkräm ovanpå.
  4. Lägg på nästa botten och bred ut lika mycket nougatkräm.
  5. Lägg på den sista botten och använde det sista av nougatkrämen för att jämna till kanterna.
  6. Ställ i kylen en halvtimme.
  7. Vispa toppingen till en ganska fast bredbar kräm och täck hela tårtan.