< Tillbaka

Dubbel godistårta

Två saftiga vaniljbottnar fyllda med tre olika smörkrämer; citron, hallon och persika. Tårtan är stor och mäktig och gör sig bäst i tunna skivor och räcker därför till ett stort kalas. För att maxa fyllningarnas färger kan du använda gel- eller hushållsfärg. Den här tårtan håller sig saftig i kylen i flera dagar och kan förberedas i god tid före kalaset. Plasta in den helt och sätt på frosting och godis precis före servering. Det går fint att använda andra smaksättningar på smörkrämen såväl som att använda enbart en sort till alla lager.

Du behöver

Botten (baka två stycken)
3 st Ägg
2 1/2 dl Strösocker
5 dl Mjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
3 dl Yoghurt 10% fetthalt
2 dl Rapsolja
Fyllning hallon
150 g Smör
2 dl Florsocker
3 msk Koncentrerad hallonsaft
Fyllning persika
150 g Smör
2 dl Florsocker
3 msk Koncentrerad persikosaft eller juice
Fylning citron
150 g Smör
2 dl Florsocker
3 msk Citronsaft
Frosting
200 g Färskost
1 dl Florsocker
2 dl Grädde
1 msk Koncentrerad hallonsaft

Gör så här!

Instruktioner
  1. Ta fram smör till fyllningarna.
Botten
  1. Baka två stycken likadana, en i taget.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm, och smörj insidorna med smör.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Blanda yoghurt och olja, tillsätt och vispa slätt.
  5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt och rör slätt.
  6. Häll smeten i formen och jämna till.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
  8. Lossa försiktigt formens kanter och vänd upp kakan direkt på ett galler. Lås formen igen och låt svalna helt under formen.
  9. Upprepa med nästa kakbotten.
Fyllning
  1. Gör samma sak med de tre smaksättningarna.
  2. Vispa smöret vitt och fluffigt med elvisp.
  3. Tillsätt florsocker och vispa slätt.
  4. Tillsätt smaksättning, och ev färg, och vispa till en kräm.
Montering
  1. Jämna ev till toppen och dela kakan horisontellt i två lika stora bottnar. Lägg den första på ett fat.
  2. Bred försiktigt fyllning ovanpå och toppa med en till botten. Gör samma sak med resterande bottnar.
  3. Ställ tårtan i kylen en halvtimme.
Frosting
  1. Vispa ihop färskost och florsocker.
  2. Tillsätt grädde och hallonsaft, vispa till en bredbar kräm.
  3. Täck hela tårtan med frosting och dekorera med massor av lösgodis!