< Tillbaka

Flaggtårta

Du behöver

Tårtbotten
4 st Ägg
2 dl Socker
2 dl Potatismjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning
400 g (200g avrunnen) Krossad annanas
1 1/2 msk Potatismjöl
300 g Färskost
2 dl Florsocker
3 1/2 dl Grädde
Topping
Valfri mängd Blå och gula godisar

Gör så här!

Tårtbotten
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt in ett galler ett steg nedanför mitten.
  2. Klä botten och insidan av kanterna på en springform, 20 cm, med bakplåtspapper.
  3. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och rör slätt.
  6. Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter, tills kakan stannat helt eller en provsticka kommer ut torr.
  7. Låt svalna helt i formen och dela sen i tre lika stora delar.
Fyllning
  1. Låt ananasen rinna av ordentligt i en sil.
  2. Blanda ananas, 1/2 dl florsocker och potatismjöl.
Frosting
  1. Vispa samman färskost med resten av florsockret.
  2. Tillsätt grädde och vispa med elvisp, under korta intervaller, tills det är en fast kräm. Det tar några minuter, håll koll så att frostingen inte övervispas och blir rinnande.
  3. Blanda hälften av frostingen med ananasen och ställ resten i kylen.
Montering
  1. Lägg den första botten på ett tårtfat och fördela hälften av fyllningen jämnt ovanpå.
  2. Lägg på nästa botten och upprepa.
  3. Lägg på den sista botten och bred på en del av frostingen för att jämna till tårtan och kapsla in smulor. Ställ i kylen för att stelna en kvart.
Topping
  1. Bred på det sista av frostingen jämnt runt och ovanpå tårtan. Toppa med godisar och servera direkt.