Flaggtårta
+60 min
12st
Medel
Du behöver
Tårtbotten
4 st Ägg
2 dl Socker
2 dl Potatismjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning
400 g (200g avrunnen) Krossad annanas
1 1/2 msk Potatismjöl
300 g Färskost
2 dl Florsocker
3 1/2 dl Grädde
Topping
Valfri mängd Blå och gula godisar
Gör så här!
Tårtbotten
- Sätt ugnen på 175 grader och sätt in ett galler ett steg nedanför mitten.
- Klä botten och insidan av kanterna på en springform, 20 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör slätt.
- Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter, tills kakan stannat helt eller en provsticka kommer ut torr.
- Låt svalna helt i formen och dela sen i tre lika stora delar.
Fyllning
- Låt ananasen rinna av ordentligt i en sil.
- Blanda ananas, 1/2 dl florsocker och potatismjöl.
Frosting
- Vispa samman färskost med resten av florsockret.
- Tillsätt grädde och vispa med elvisp, under korta intervaller, tills det är en fast kräm. Det tar några minuter, håll koll så att frostingen inte övervispas och blir rinnande.
- Blanda hälften av frostingen med ananasen och ställ resten i kylen.
Montering
- Lägg den första botten på ett tårtfat och fördela hälften av fyllningen jämnt ovanpå.
- Lägg på nästa botten och upprepa.
- Lägg på den sista botten och bred på en del av frostingen för att jämna till tårtan och kapsla in smulor. Ställ i kylen för att stelna en kvart.
Topping
- Bred på det sista av frostingen jämnt runt och ovanpå tårtan. Toppa med godisar och servera direkt.