< Tillbaka

Godistårta deluxe

Festligt, färgglatt och gott - en saftig vaniljkaka med massor av godis! Vi använde fyra olika godissorter till fyllning. Det går lika bra att använda en, två, tre eller fler smaker. Beräkna 80-100 g gelégodis till 2 dl grädde, en del godissorter kräver mer grädde för att smälta, andra kräver mindre. Om du gör fyra olika fyllningar så blir det lite över som du kan dekorera tårtan med. Tips! Om du inte har spritspåsar kan du använda vanliga fryspåsar och klippa ett litet hål i ena hörnet.

Du behöver

Vaniljkaka
2 dl Rapsolja
3 dl Youghurt 10% fetthalt
3 st Ägg
6 dl Mjöl
2 1/2 dl Socker
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1/2 tsk Salt
Valfri mängd Smör till formen
Godisgrädde till fyra fyllningar
8 dl Grädde
320-400g Gelégodis
Topping
2 dl Grädde
Valfri mängd Lösgodis

Gör så här!

Godisgrädde - Dag 1
  1. Klipp godisarna i små bitar.
  2. Blanda grädde och godis i en kastrull.
  3. Sätt på medelvärme och rör om hela tiden tills godiset smält helt. Tillsätt eventuellt hushålls- eller gelfärg om du vill förstärka färgen
  4. Häll smeten i en skål, plasta in och ställ i kylen över natten.
  5. Gör likadant med alla godissorter du väljer att använda, beräkna 80-100 g godis till 2 dl grädde.
Vaniljkaka - Dag 1
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm, och smörj kanterna med smör.
  2. Vispa samman yoghurt, olja och ägg.
  3. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt och rör slätt.
  4. Häll smeten i formen och knacka formen mot bordet så att smeten kommer ner ordentligt.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter eller tills kakan stannat och en provsticka kommer ut torr.
  6. Lossa försiktigt kanterna och vänd upp kakan direkt på ett galler. Låt svalna helt under formen.
  7. Obs! Kakan kan bakas dagen innan och förvaras i rumstemperatur.
Godisgrädde - Dag 2
  1. ispa godisgrädden med elvisp tills du har en slät och spritsbar smet. Tillsätt lite flytande grädde om det behövs.
  2. Lägg varje sort godisgrädde i separata spritspåsar.
Grädde
  1. Vispa grädde till toppingen fluffig och lägg i en spritspåse.
Montering
  1. Dela kakan horisontellt i tre lika stora bottnar.
  2. Lägg den första botten på ett fat och spritsa en ring av grädde längst ut.
  3. Spritsa godisgrädde i cirklar på botten.
  4. Lägg på nästa botten och upprepa.
  5. Lägg på den sista botten och täck hela tårtan med grädde.
  6. Dekorera med godis!